Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

“ΤΟ ΝΗΣΙ” ( OCTPOB)


Το 2006 προβλήθηκε η ταινία "Το Νησί OSTROV" η οποία, για λόγους που δεν είναι του παρόντος, πιθανότατα εκτιμήθηκε πως δεν είχε εισπρακτικό ενδιαφέρον στην καλύτερη εκδοχή, δεν προβλήθηκε στη χώρα μας. Παρόλα αυτάη διάδοσή της χέρι με χέρι την κατέστησε μια άκρως επιτυχημένη παραγωγή. Στο ακόλουθο link μπορείτε να την απολαύσετε .....


Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή ενός δια Χριστόν σαλού Ρώσου πατέρα, ο οποίος βίωσε μία στιγμή δειλίας στον Γερμανορωσσικό πόλεμο και θεώρησε πως εκτέλεσε το σύντροφό του κάτω από τον εκβιασμό των Γερμανών. Η στιγμή αυτή παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του και ζητώντας τηυν εξιλέωση τον οδηγεί στο Ρωσσικό βορρά σε κάποιο μοναστήρι, όπου η μισότρελη συμπεριφορά του του επιτρέπει να λέει αυτά που θέλει χωρίς να δημιουργεί παρεξηγήσεις αλλά δεν παύει να ενοχλεί με τον τρόπο αυτό.
Στο τέλος της ζωής του και αφού έχει φτάσει σε επίπεδα αγιότητας, έρχεται η λύτρωση με τη μορφή υψήλόβαθμου στελέχους της κυβέρνησης στο πρόσωπο του οποίου αναγνωρίζει τον υποτιθέμενο σύντροφό του που σκότωσε πολλές δεκαετίες πριν. Τα βήματά του τον οδηγούν εκεί σε μια αναζήτηση λύτρωσης της κόρης του από δαιμόνιο που την κατέχει. Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή αναγνώρισης αποτελεί την κορύφωση της ταινίας.
Ο πρωταγωνιστής της ερωτήθηκε σε μια συνέντευξη πως έπαιξε τόσο πειστικά το ρόλο του ιδιαίτερα στα σημεία που προσεύχεται. Η απάντηση ήταν ιδιαίτερα "ανορθόδοξη" για ηθοποιό: "Μα πραγματικά προσευχόμουν !!!!!"
Αξίζει κανείς να τη δει και σίγουρα δε θα τη δει μόνο μια φορά .....

Δεν υπάρχουν σχόλια: